Afbeelding
Geboortefotografie_geboorte kindje
90

Geboorte

Welkom lief klein wonder
Op deze wereld vol met pracht
Weet dat liefde, geluk en plezier
In jouw leventje op je wacht

❤️

Geboortefotografie_weeën
Geboortefotografie_weeën
Geboortefotografie_weeën
Geboortefotografie_geboorte kindje
Geboortefotografie_geboorte kindje
Geboortefotografie_geboorte kindje
Geboortefotografie_geboorte kindje_ontmoeting met mama
Geboortefotografie_geboorte kindje_ontmoeting met mama en papa
Skin-to-skin met papa
Geboorte
Geboorte
Baby is geboren en wordt aan de mama gegeven
Baby is geboren en mama houdt hem vast in haar armen
Ouders kussen elkaar van geluk met de geboorte van hun zoontje
In spanning afwachten naar het grote moment zww
Mama rust nog eventjes, nu het nog kan
Elkaar steunen tijdens de bevalling zww
Tussen twee werelden, kindje wordt geboren zww
Tussen twee werelden, kindje wordt geboren zww
Kindje is geboren zww

Alle emoties, bijzondere momenten en mooie details worden vastgelegd op een pure wijze. 
De spanning, de kracht, het geluk van jullie ouder(s) als je je wondertje voor de eerste keer ziet, ik leg het allemaal met liefde en passie vast.

Van de weeën tot de eerste ontmoeting, het moment dat jullie je kindje voor het eerst kunnen zien, voelen en ruiken.
Natuurlijk vergeten jullie dit niet. Maar door alle emoties, door de bubbel waar je inzit, gaan de details van deze bijzondere momenten aan je voorbij. Hoe mooi is het dan als je met een geboortereportage terug kan kijken naar de komst van jullie kleine wonder? 

Beter nog, hoe mooi is het niet om dit ook kunnen terug te zien? Om het eerste schreien van jullie kindje na de geboorte opnieuw te kunnen horen?
Niets is emotioneler, is het niet? Daarom maak ik voor jullie ook een filmpje dat jullie geboorteverhaal vertelt aan de hand van live beelden aangevuld met foto's. Er is iets heel bijzonders aan het vastleggen van een geboorteverhaal op film.
Zo'n video heeft de kracht om de emotie, de liefde en de verbinding van een gezin vast te leggen in een manier die foto's alleen niet altijd kunnen.

Het eerste schreien en andere geluidjes van je wondertje opnieuw horen. Ik kan niet wachten om deze unieke ervaring met jullie te delen.

Ik voel mij steeds vereerd als ik deze zeer bijzondere en intense momenten mag vereeuwigen waardoor ikzelf ook enkele dagen op een roze wolk loop 🥰. 
 


 

 


Waarom je bevalling wel laten fotograferen? 

 • Emotionele waarde:
  een tastbare herinnering niet alleen voor jullie, maar ook een waardevolle reportage voor jullie kindje.
  Je krijgt jullie complete geboorteverhaal in beeld. 
 • Kwaliteit en professionaliteit:
  mooi bewerkte foto's van jullie geboorteverhaal, mooi en integer in beeld gebracht.
  alle emoties, bijzondere momenten en mooie details worden vastgelegd op een pure wijze.
 • Verwerking, je bevalling een plaatsje geven:
  door de pijn en de hormonen beleef je je bevalling in een roes. Je zit in je eigen bubbel. Dankzij de beelden worden de gaten in je geheugen opgevuld. Later terugkijken naar de beelden helpen het verwerkingsproces van je bevalling, of het nu een heel positieve of toch wat minder positieve ervaring was.
 • De eerste ontmoeting:
  de mooiste "eerste keren" van je kind voor altijd vastgelegd. Jullie eerste ontmoeting, het eerste huiltje, voor het eerst samen knuffelen, voor het eerst elkaar in de ogen kijken, het eerst aangekleed worden,...
 • Jullie kunnen je volledig richten op de bevalling:
  een geboortefotograaf neemt stress weg, je partner hoeft zelf geen foto's te maken en heeft alle tijd om jou te steunen tijdens je bevalling. Daarnaast is het ook heel fijn om foto's te hebben waar je partner zelf ook op staat.
  Maar ook wanneer je bijvoorbeeld ongepland naar de OK zou moeten, dan heb je toch beelden van wat er met jou, je partner en je kindje gebeurde.
 • Extra steun tijdens je bevalling:
  Mijn interesse en passie voor het ganse geboorteproces hebben mij ertoe aangezet de cursus van doula te volgen (bevallingscoach). Zo krijg je, indien gewenst, extra emotionele steun tijdens je bevalling.

 

geboorte baby, baby komt uit de buik van de mama
Man en vrouw kussen elkaar na de geboorte van hun baby die op de buik van de mama ligt
Huid-op-huidcontact na de geboorte

 


Zijn er ook nadelen? Oordeel zelf.

Vaak zijn de aanstaande ouder(s) bang voor de aanwezigheid van een extra persoon, een vreemde tijdens de bevalling. Begrijpelijk.
Uiteraard is een bevalling een zeer intieme en intense gebeurtenis. Dat is dan ook de reden waarom we vooraf in een kennismakingsgesprek polsen of het klikt tussen ons. Dat is heel belangrijk voor jullie en voor mij. Jullie moeten je op je gemak voelen bij mij. 

Maar als geboortefotograaf probeer ik zo weinig mogelijk "bewust" aanwezig te zijn. Op een discrete manier, ik hou mij op de achtergrond.

Ik probeer de bevalling vast te leggen op een integere manier, rekening houden met jullie wensen.
De focus wordt ook niet gelegd op de intieme delen. Enkel bij de geboorte zelf kan je er natuurlijk niet om heen. Maar deze beelden worden zo bewerkt dat de intieme delen weinig of niet in beeld komen. De focus ligt op jullie kindje.
 


 

Baby
Papa houdt handje van baby vast, detailfoto
Huid-op-huidcontact na de geboorte met papa

 


Info

Ik ben bij jou tijdens de bevalling en leg alles vast, van de weeën tot de eerste babykreetjes. De arbeid, bevalling en eerste ontmoeting met jullie kindje. De emoties en sfeer van deze meest ingrijpende, unieke gebeurtenis. Krachtige, prachtige en emotionele beelden om te kunnen herbeleven en koesteren voor altijd en die je kan doorgeven aan je kinderen later.

Dit op een discrete manier, ik hou mij op de achtergrond en loop de arts(en) en verloskundigen niet voor de voeten.

Ontroering gegarandeerd bij het terugkijken naar de beelden van de geboortereportage van jouw eigen geboorteverhaal 😉 😍

Een bevalling is een intense gebeurtenis, ik vind het dan ook zeer belangrijk dat het klikt en dat je op je gemak voelt bij mij. Zo kan ook ik een persoonlijke en betekenisvolle geboortereportage voor jullie maken. Dit polsen we vooraf in een kennismakingsgesprek.

Wist je dat ik ook doula ben? 
Wil je meer dan alleen een fotograaf aan jouw zijde, bekijk dan zeker de pagina van doula eens voor meer gedetailleerde info.

De geboorte van een kind is een intieme gebeurtenis. Het delen van foto's uit een geboortereportage gebeurt daarom altijd in goed overleg en met toestemming. Zorgpersoneel breng ik niet of niet herkenbaar in beeld, tenzij zij expliciet toestemming hebben gegeven voor publicatie. 
 


Inbegrepen

✅ Gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek en contact tijdens de zwangerschap;
We bespreken jullie verwachtingen en ik respecteer deze ook;

✅ Vanaf 35 weken zwangerschap 24/7 stand-by.
Dus ook 's nachts, tijdens het weekend en feestdagen;

✅ Fotograferen tijdens de bevalling ongeacht het aantal uren. 
Tijdens je weeën (vanaf ongeveer 5cm) en de geboorte ben ik discreet aanwezig, loop arts(en) en verloskundigen niet voor de voeten. Ik blijf tot ongeveer 1 à 2 uur na de bevalling om de eerste momenten te fotograferen en eventueel de ontmoeting met broer(tjes) en/of zus(jes);

✅ Inclusief parkeer- en verplaatstingskosten naar het ziekenhuis;

✅ Zorgvuldige selectie en professionele digitale nabewerking.
Meestal bewerk ik de foto's in zwart-wit, soms ook in kleur. Het hangt er een beetje vanaf wat het beste past bij het beeld. Dit gebeurt uiteraard in overleg met jullie;

✅ Je ontvangt een ruime selectie digitale foto's in hoge resolutie, zonder watermerk noch logo;

✅ Ik werk samen met een andere geboortefotografe, die werkt in dezelfde stijl, om ten alle tijde back-up te verzekeren.
 


Prijs


GEBOORTEREPORTAGE
800 €


 

Kennismakingsgesprek

Contact houden met elkaar zodanig dat ik op de hoogte blijf van eventuele veranderingen

Alle gelukte foto's, digitaal, individueel afgewerkt, in online fotogalerij zonder watermerk waar je ze kan delen met familie en/of vrienden en downloaden in hoge en/of lage resolutie

Gratis geboortefilmpje
 

Na ontvangst van een voorschot van 300 € is jouw plaatsje voor de geboortereportage gereserveerd


MAXI COMBI
1090 €


 

Zwangerschapshoot mini 
+
Geboortereportage
+
Newbornshoot mini

Ga je voor het volledige pakket dan heb je een korting van 100 € op de newbornshoot mini
 

Na ontvangst van een voorschot van 500 € zijn jouw plaatsjes voor het pakket All-In-one gereserveerd

 


Albums, stoefboekjes of harmonica boekjes, fotoprints en vergrotingen, wanddecoratie en andere fotoproducten in hoogwaardige kwaliteit kan je terugvinden in de webshop, neem vrijblijvend een kijkje.


 

geboorte baby, baby komt uit de buik van de mama
Man en vrouw kussen elkaar na de geboorte van hun baby die op de buik van de mama ligt
Huid-op-huidcontact na de geboorte


Graag deel ik hieronder met jullie deze geweldige video's die de momenten vastleggen nadat een baby is geboren terwijl hij nog in zijn vruchtzak zit, wilde ik met jullie delen. 
Is het niet magisch? Nog een reden om een geboortefotograaf bij de geboorte te hebben.

Iedereen die een bevalling heeft meegemaakt of bijwoont, weet hoe magisch het kan zijn om getuige te zijn van een kersverse mens die zijn intrede doet in de buitenwereld. Elke geboorte is uniek, elke geboren baby is een individu met een ongekend potentieel.

Maar sommige geboorten zijn extra ongewoon. Bij de overgrote meerderheid van de geboorten breekt de beschermende vruchtzak die de baby vasthoudt en het vruchtwater dat het in de baarmoeder "ademt" op een bepaald moment in het bevallingsproces. Bij caul-geboorten, waarbij een baby wordt geboren in een intacte vruchtzak, komt dit slechts voor bij ongeveer 1 op de 80.000 geboorten. Het komt vaker voor bij keizersneden dan bij vaginale geboorten, maar is over het algemeen nog steeds erg zeldzaam.

Een geboorte in één klap, ook wel een 'zeemeermingeboorte' of 'gesluierde geboorte' genoemd, wordt in sommige culturen gezien als een teken van geluk voor de baby en de ouders. Vanuit een wetenschappelijk observatiestandpunt kunnen geboorten in de buik ons ​​een close-up geven van hoe het leven van een baby er in de baarmoeder uitziet.

Vanwege de zeldzaamheid van dergelijke geboorten (en het begrijpelijke verlangen naar privacy), is het niet vaak dat het publiek te zien krijgt hoe het eruit ziet. Maar virale video's met een baby die net in caul is geboren, biedt een prachtig beeld van hoe het eruit ziet. Het is gewoon fascinerend om te zien hoe de baby opgerold in de vruchtzak zit en er vervolgens uit wordt geboren.

"Met de helm op geboren" heet het ook wel als een kindje in de vliezen geboren wordt. Dat komt niet vaak voor omdat de vliezen meestal al eerder in het geboorteproces gebroken zijn.

Dit is een fantastische inkijk hoe de baby in de baarmoeder past. Ook kun je zien dat de vliezen uit 2 lagen opgebouwd zijn, ze worden een voor een gebroken. En een (dubbele) omstrengeling van de navelstreng om het halsje van de baby komt best vaak voor en levert gelukkig bijna nooit problemen op.
 

Brazilië:
dit meisje kunnen we bewonderen terwijl ze nog vredig slaapt.

Argentinië:
Deze jongen had zelfs 2x zijn navelstreng rond zijn nek.

Ieder mens die ooit op aarde heeft geleefd, moest op deze wereld geboren worden en toch is elke geboorte nog steeds een fascinerend wonder. De kans om een ​​zeldzame en extra speciale geboorte als deze hierboven te zien, is een geschenk voor ons allemaal.
Dank u, Dr. Perez Tomasone (Argentinië) en Dr. Rodrigo Rosa (Brazilië) voor het delen ervan.


  

Baby wordt geboren


 


 


Klik hier voor algemene info